Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Tα Τρολλογραφικά (23-04-18)



Της Τρομο-γραφικής Οργάνωσης ΡΟΖΑ-ΕΚΜ


* Το κείμενο αποχώρησης από τη ΔΕΑ, το υπογραφούν 68 αγωνιστές-αγωνίστριες. Μακάρι οι σύντροφοι να έβρισκαν ακόμα ένα άτομο προκειμένου η αποχώρηση αυτή να καταγραφεί ως η πιο σέξυ αποχώρηση-διάσπαση στην ιστορία της Αριστεράς.



* Σαν να μη μου έφταναν τα διλήμματα που μου έβαζε η κοπέλα μου τόσο καιρό, «Ντάνος ή Βαλαβάνη;», «Μίκυς ή Χατζιδάκης;», «Κουτσούμπας ή Κουτσούμπα;»… ήρθε και χθες και μου λέει: «Νταβανέλος ή Κούρκουλας;». Δεν αντέχω αυτό μαρτύριο!

* Άγρυπνοι με τα καρυοφύλλια ανά χείρας τρέμουν οι ιδιοκτήτες εταιριών δημοσκοπήσεων, καναλάρχες και λοιποί αντιδραστικοί. Ο λόγος; Ο Λαφ ετοιμάζεται για εισβολή στα Ανάκτορα!

* Η γραμμή του Λένιν στο πρώτο παγκόσμιο πόλεμο ακόμα οδηγεί την Αριστερά. Όπως τότε εκείνος αποδέχτηκε την πρόταση της Αντάντ ώστε να πολεμήσει τις αυτοκρατορίες όπως ο τσάρος πριν από αυτόν, γι’ αυτό και εμείς πρέπει να συμμαχήσουμε με την Ρωσία ενάντια στο καπιταλισμό των ΗΠΑ. Τι, όχι;

* Η «Ρωσολαγνεία» κάποιων οργανάσεων της Αριστεράς αποτελεί πολιτική πεποίθηση ή φετίχ όπως η ποδολαγνεία και το BDSM;

* Διεγράφη μέλος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑς, μετά από παρέμβαση Καρανίκα, επειδή την 21η Απρίλη έγραψε στο προφίλ του στο facebook «Κάτω η Χούντα, κάτω η φούντα».

* O Τσίπρας είπε πως «Το μέλλον μας δεν είναι ο φασισμός». Αν υποθέσουμε πως πριν κάποια χρόνια έλεγε πως «δεν είναι ο νεοφιλελευθερισμός», φανταστείτε τι μας περιμένει!

* Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, καταδικάστηκε γιατί είπε «φασίστες» τους χρυσαυγίτες! Τώρα καταλαβαίνω καλύτερα τι ήθελαν να πουν οι αναρχικοί όταν φώναζαν «ες-ες, ες-ες, μπάτσοι-δικαστές».

* Πρόωρες εκλογές στην Τουρκία στις 24 Ιούνη. Θα’ χει πλάκα να πέσει ο Ερντογάν για να δω τι θα’ χουμε να συζητάμε σε τούτην εδώ τη χώρα.

* Χρόνια πολλά στη Γεωργία – ιδιαίτερη πατρίδα του πατερούλη Στάλιν. Τι, δε γιορτάζει αυτή σήμερα;

* Παγκόσμια Ημέρα αυτού που δε θα πιάσει ποτέ στο χέρι του ένας φασίστας: 23 Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

Σχόλια

Popular Posts

Τα Τρολλογραφικά (18-2-20)

Της  Τρομο-γραφικής Οργάνωσης ΡΟΖΑ-ΕΚΜ  * Για να προστατευθεί η Ξάνθη από τους Τούρκους,αγοράστηκε από τον Ιβάν Σαββίδη. Το παραπάνω το ισχυρίστηκε μέλος της ΕΕΑ. Με τούτη τη λογική,ο ΠΑΣ Γιάννενα απειλείται από Αλβανούς επενδυτές,η Κέρκυρα από Ιταλούς,κι ο ΟΦΗ από τις δυνάμεις του Χαφτάρ.

Σοβιετική Ένωση και νέες τεχνολογίες

Του Δημήτρη Μιλάνου Η Σοβιετική ένωση που οραματίσθηκαν οι πρωτεργάτες της, οι μπολσεβίκοι επαναστάτες, είχε στο κέντρο της τoν άνθρωπο και τις ανάγκες του. Για να μπορέσουν αυτές να καλυφθούν ήταν απαραίτητη η ανάπτυξη της τεχνολογίας και των επιστημών. Η ΕΣΣΔ είχε  σαν στόχο να χαράξει τον υπερεθνικό διαφωτισμό, την νεωτερικότητα και τον ορθολογισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι μια αγροτική κατά το μεγαλύτερο κομμάτι χώρα, κατάφερε σε 40 χρόνια να εκτοξεύσει πρώτη στο διάστημα δορυφόρο αλλά και να καταφέρει ισότητα στο τομέα της “Πυρηνικής” δυναμικής με τις ΗΠΑ. Παρ' όλα αυτά υπήρξαν τομείς που απέτυχε παταγωδώς. Από την Βιολογία και την Γενετική το διάστημα ΄30 με ΄50 έως την δεκαετία του ‘80 και μετά που έμεινε αρκετά πίσω κατά την ψηφιακή επανάσταση. Ποιοι ήταν όμως οι λόγοι γι’αυτό; Αυτοί την ερώτηση θα κληθούμε να απαντήσουμε στα επόμενα άρθρα.