Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!



Του Γρηγόρη Καραγιαννίδη



Το ότι στη ΛΑ.Ε. υπήρχε μια συνεχής ροπή προς τον εθνικισμό, ήταν εμφανές εδώ και καιρό. Όμως η εμφάνιση του Γραμματέα της σε διαδικτυακή φιλοφασιστική εκπομπή, ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», και λογικό ήταν να προκαλέσει αντιδράσεις από πλευράς Αριστερών Οργανώσεων και αγωνιστών.

Ποια η απάντηση της ΛΑ.Ε. σε όλη αυτή την κριτική; Ένας κυκεώνας φτηνών δικαιολογιών τύπου «δε γνώριζε σε ποια εκπομπή πήγαινε» και «πήγε εκεί για να ακουστούν οι θέσεις της ΛΑ.Ε». Όμως το χυδαίο της υποθέσεως βρισκόταν αλλού: στη συνεχή προσπάθεια πολλών μελών της ΛΑ.Ε. να χαρακτηρίσουν κακοπροαίρετο όποιον συναγωνιστή αντιδρά και ασκεί κριτική σχετικά με τον εθνικιστικό αυτό ξεπεσμό...

Με λίγα λόγια «εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι» που λέει κι η λαϊκή παροιμία!!!

Τέρμα οι δικαιολογίες λοιπόν. Ας αντικρίσουμε την πραγματικότητα κατάματα: η ηγεσία της ΛΑ.Ε. ήξερε καλά τι έκανε. Και απλά συνέχισε την τακτική που ακολουθεί τον τελευταίο καιρό: την εξύμνηση ξενοφοβικών και ρατσιστών πολιτικών, με μόνο πρόσχημα την «αντί-ευρώ» στάση τους.

Όσο για το «η ηγεσία δε γνώριζε σε ποια εκπομπή πήγε», η απάντηση είναι μία, και μάλιστα «ευαγγελική»: Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!

Η ηγεσία της ΛΑ.Ε. γνώριζε καλά. Και όταν εξυμνούσε μέσα από άρθρο της Iskra τον Vojislav Šešelj -αρχηγό εθνικιστικού κόμματος στη Σερβία-, και όταν παίνευε τον Mateo Salvini για τη στάση του απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και όταν προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό καταιγισμό από φιλορωσικά άρθρα που στηρίζουν τον υπερσυντηρητικό Βλαντιμίρ Πούτιν. Οπότε κάθε δικαιολογία πάνω στα θέματα αυτά, αποτελεί στυγνή υποκρισία.

Αυτό λοιπόν είναι το μοναδικό κριτήριο για να θεωρήσει η ΛΑ.Ε. κάποιον σύντροφό της; Αρκεί ένα «αντί-ευρώ» πρόσημο; Με την παραπάνω λογική που ακολουθεί ο συγκεκριμένος πολιτικός σχηματισμός, στο μέτωπο «χωράνε» και απόψεις σαν αυτή της Λεπέν, ή ακόμη χειρότερα, σαν αυτή του Μιχαλολιάκου. Αφού κι αυτός «αντί-Ε.Ε.» είναι...

Αρκετά σύντροφοι της ΛΑ.Ε. που ακολουθείτε τις λογικές... Δε μπορείτε να συνέχισετε να αποκαλείστε Αριστεροί και Κομμουνιστές την ίδια στιγμή που συνομιλείτε με τους απόγονους των διωκτών της Αριστεράς. Δε μπορείτε να είστε αγωνιστές, ενώ εμφανίζεστε σε εκπομπές πολιτικών απογόνων Χιτών και Ταγματασφαλιτών. Δε μπορείτε να συνδιαλέγεστε με αυτούς που ευθύνονται για τις πιο δύσκολες στιγμές που πέρασε η Αριστερά στην ιστορία της.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μετά το 2015, μεταλλάχθηκε σε ένα κεντροαριστερό μόρφωμα. Η ΛΑ.Ε. μεταλλάσσεται στο αντίθετο: σε ένα ακροδεξιό μόρφωμα, σαν το UKIP του Farage, σαν τη Λέγκα του Salvini, κατηφορίζοντας προς έναν εθνικιστικό βούρκο...

Εάν ακόμη λοιπόν υπάρχουν σύντροφοι μέσα στη ΛΑ.Ε. που αντιδρούν σ’ αυτό, ας δείξουν έμπρακτα την αντίθεσή τους, ας υψώσουν τη φωνή τους απέναντι στην ηγεσία, και το κυριότερο, ας σταματήσουν να στρουθοκαμιλίζουν προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα πριν είναι πολύ αργά. Πριν η ΛΑ.Ε. ολίσθησει και επίσημα στον αντικομμουνιστικό και εθνικιστικό βούρκο...

[Αν και προσωπικά, δυστυχώς νομίζω πώς είναι πλέον αργά...]

Σχόλια

Popular Posts

Τα Τρολλογραφικά (18-2-20)

Της  Τρομο-γραφικής Οργάνωσης ΡΟΖΑ-ΕΚΜ  * Για να προστατευθεί η Ξάνθη από τους Τούρκους,αγοράστηκε από τον Ιβάν Σαββίδη. Το παραπάνω το ισχυρίστηκε μέλος της ΕΕΑ. Με τούτη τη λογική,ο ΠΑΣ Γιάννενα απειλείται από Αλβανούς επενδυτές,η Κέρκυρα από Ιταλούς,κι ο ΟΦΗ από τις δυνάμεις του Χαφτάρ.

Tα Τρολλογραφικά (23-04-18)

Της Τρομο-γραφικής Οργάνωσης ΡΟΖΑ-ΕΚΜ * Το κείμενο αποχώρησης από τη ΔΕΑ, το υπογραφούν 68 αγωνιστές-αγωνίστριες. Μακάρι οι σύντροφοι να έβρισκαν ακόμα ένα άτομο προκειμένου η αποχώρηση αυτή να καταγραφεί ως η πιο σέξυ αποχώρηση-διάσπαση στην ιστορία της Αριστεράς.

Σοβιετική Ένωση και νέες τεχνολογίες

Του Δημήτρη Μιλάνου Η Σοβιετική ένωση που οραματίσθηκαν οι πρωτεργάτες της, οι μπολσεβίκοι επαναστάτες, είχε στο κέντρο της τoν άνθρωπο και τις ανάγκες του. Για να μπορέσουν αυτές να καλυφθούν ήταν απαραίτητη η ανάπτυξη της τεχνολογίας και των επιστημών. Η ΕΣΣΔ είχε  σαν στόχο να χαράξει τον υπερεθνικό διαφωτισμό, την νεωτερικότητα και τον ορθολογισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι μια αγροτική κατά το μεγαλύτερο κομμάτι χώρα, κατάφερε σε 40 χρόνια να εκτοξεύσει πρώτη στο διάστημα δορυφόρο αλλά και να καταφέρει ισότητα στο τομέα της “Πυρηνικής” δυναμικής με τις ΗΠΑ. Παρ' όλα αυτά υπήρξαν τομείς που απέτυχε παταγωδώς. Από την Βιολογία και την Γενετική το διάστημα ΄30 με ΄50 έως την δεκαετία του ‘80 και μετά που έμεινε αρκετά πίσω κατά την ψηφιακή επανάσταση. Ποιοι ήταν όμως οι λόγοι γι’αυτό; Αυτοί την ερώτηση θα κληθούμε να απαντήσουμε στα επόμενα άρθρα.