Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί Glasnost λοιπόν;
Glasnost. Διότι Glasnost σημαίνει ελευθερία απόψεων και έκφρασης.

Όσοι ξεκινήσαμε το Glasnost, πιστεύαμε πως πρέπει να υπάρξει μια «πλατφόρμα ιδεών» για τους αγωνιστές της –ευρύτερης– Αριστεράς, όπου θα γράφουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Και αυτό, κυρίως διότι τα γνωστά sites του χώρου, εκφράζουν συγκεκριμένα ρεύματα και δεν φιλοξενούν (εύκολα) κείμενα που διαφωνούν με τη «γραμμή» τους. Ιδίως αν αυτός που υπογράφει το κείμενο δεν είναι «στάρ» του χώρου, αλλά ένας νέος άνθρωπος που προβληματίζεται με τα «παθήματα» του χώρου και τα καθημερινά ζητήματα που αφορούν την κοινωνία.

Το κάναμε γιατί απλά είχαμε την ανάγκη να γράψουμε κάπου την άποψη μας, απλά και λιτά, χωρίς τους βερμπαλισμούς και τα «σεντόνια» που είναι πολύ συχνά στο χώρο της Αριστεράς.

Στο Glasnost γράφουν άνθρωποι από διαφορετικά ρεύματα της Αριστεράς. Σκοπός μας δεν είναι να εκφράσουμε συγκεκριμένες στρατευμένες γραμμές στο χώρο, αλλά να υπάρξει σημείο που μπορούν να συστεγαστούν απόψεις από πολλούς και πολλές. Γι’ αυτό άλλωστε θα δείτε ελάχιστα κείμενα πέρα αυτού να είναι υπογεγραμμένα από την Συντακτική Ομάδα του Glansnost (Σ.Ο.G).

Τι να περιμένετε να διαβάσετε; Debates/φακέλους, συνεντεύξεις, αφιερώματα όπως και αρθρογραφία για τα ζητήματα της καθημερινότητας.

Το Glasnost θα είναι χώρος που ο καθένας θα μπορεί να λέει την άποψη του. Θα περιμένουμε να ακούσουμε και την δική σας. 


Σ.Ο.G.

Σχόλια

Popular Posts

Δομικά, χρήσιμοι ηλίθιοι.

Του Ραφαήλ Νικόλαου Μπελενιώτη


Οι εικόνες μιλούν αποστομωτικά από μόνες τους, ξυπνώντας μνήμες του ‘92. Με την υποτιθέμενη πανελλαδική ημέρα δράσης μαθητών και λυκείων , κατά της «παραχώρησης» του ονόματος «της Μακεδονίας» να πλησιάζει , τα εθνικιστικά προεόρτια έχουν φουντώσει. Ο Γέρακας, η Πτολεμαΐδα, το Ωραιόκαστρο και μια σειρά από άλλες περιοχές της Ελλάδας δίνουν την πραγματική εικόνα των αποτελεσμάτων δράσης εξωσχολικών ακροδεξιών και εθνικιστικών κύκλων.

Οι αναμνήσεις του Καπετάν Κεμάλ από τον ελληνικό εμφύλιο

Του Μουσταφά Τσολάκ

Ο Μιχρί Μπελλί, γνωστός στην Ελλάδα ως Καπετάν Κεμάλ, ήταν Τούρκος επαναστάτης που πέρα από τ’ άλλα, στα πλαίσια της διεθνιστικής αλληλεγγύης συμμετείχε στο ΔΣΕ στον ελληνικό εμφύλιο. Μάλιστα, απ’ όσα ξέρουμε, ήταν ο μοναδικός «ξένος» που συμμετείχε στο ΔΣΕ.

Γλάδστωνος και Βαϊμάρης γωνία...

Του Γρηγόρη Καραγιαννίδη
Τα συμπεράσματα από τις ημέρες αυτές δε χρειάζονται προλόγους. Στην οδό Γλάδστωνος δολοφονήθηκε φριχτά απλά ένας νέος άνθρωπος. Δολοφονήθηκε και η τελευταία αυταπάτη πως ζούμε σε μία «πολιτισμένη-ευρωπαϊκή» κοινωνία...