Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σωτήρες των Λαών, Αμερικάνοι.




Του Δημήτρη Μιλάνου

Ένα σχόλιο για την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα ψώνια του πρωθυπουργού στης ΗΠΑ. Η αναβάθμιση των F-16 θα στοιχίσει στην χώρα μας 2,4 δις ευρώ, και παράλληλα θα τονώσει τις θέσεις εργασίας στην χώρα της Βορείου Αμερικής.
Ο Αμερικάνος προέδρος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Αλέξη Τσίπρα για την “φιλοξενία” στην Σούδα της αμερικάνικης βάσης, και ταυτόχρονα στάθηκε θετικά στην πορεία της Ελλάδος το τελευταίο χρόνο, που σιγά σιγά βγαίνει από την κρίση. Μάλιστα ο Τραμπ μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει και μια μικρή ελάφρυνση του χρέους, πως αλλιώς σαν χώρα η Ελλάδα να μπορέσει να καλύψει το 2% του ΑΕΠ που πάει σε εξοπλιστικά.

Δεν παρέλειψε να εκθειάσει τα δημοκρατικά ιδεώδη στις ΗΠΑ ο Αλέξης, και να τα ταυτίσει με την χώρα μας, όπως και να τονίσει τις ιστορικές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών. Μάλλον εννοεί τις βόμβες ναπάλμ στην Πίνδο, την Χούντα, την Κύπρο, τα Λίμπερτυ που γέννησαν το ντόπιο εφοπλιστικό κεφάλαιο και όλα όσα έχουμε να ευχαριστούμε τις ΗΠΑ.

Α! Και που μας έσωσαν από τον Κομμουνισμό.

"Ρε Συριζαίοι, λίγο τσίπα δεν έχετε;” Θα ρώταγε κάποιος κακεντρεχής. 

Αλλά τώρα είσαστε Σοσιαλδημοκράτες (γελάνε και τα κόκαλα του Α. Παπανδρέου) καλά κάνετε που έχετε σχέσεις με τις ΗΠΑ. Τα ευχολόγια τι τα θέλετε; Εντάξει η ΝΔ παίζει πιο πολύ σε Γερμανικό άξονα από ότι εσείς που είστε Αμερικανόδουλοι, αλλά να βγαίνει ο Πολάκης και ο κάθε τραγέλαφος να πανηγυρίζει που ο Τραμπ σας θέλει για πολλά χρόνια ακόμα;

“Ρε πρώην Συντρόφια λίγο τσίπα δεν έχετε;” Θα ξαναρώταγε κάποιος κακεντρεχής.

Είναι ξεκάθαρος ο ρόλος που παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα αμερικανικά συμφέροντα στην χώρα τόσο τα στρατηγικά όσο και τα οικονομικά. Και αν παλιότερα είχαμε το "Ο Ομπάμα είναι ότι πιο αριστερό έχουν οι ΗΠΑ και μπορεί να μας βοηθήσει", πλέον στην ηγεσία έχουν τον “κακό” Τραμπ. Έτσι τον είχε χαρακτηρίσει ο Αλέξης τον Μάρτη του '16. Βέβαια το κακός είναι λάθος. Είναι απλά ένας εκπρόσωπος της τάξης του.

Τον Ντόναλντ, δεν τον πείραξε καθόλου, άλλωστε είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Εδώ ο Αλέξης παλιά έλεγε ότι είναι αριστερός, του ξεφεύγουν κάτι μαλακίες του παιδιού.

“Πολύ αριστερίζεις ρε φίλε” θα σκεφτεί κάποιος. Η διεθνής πολιτική σκακιέρα δεν επιτρέπει να κρατάς απωθημένα. Εδώ είναι real politics. Δες τον Αλέξη, από την μία μιλάει με Κίνα και Ρωσία, και από την άλλη μιλάει με Τραμπ. Χρησιμοποιεί τις εσωτερικές τους έριδες όπως πρέπει να κάνουν οι Αριστεροί ηγέτες.

Ναι... Όχι.

Ο Τσίπρας σίγουρα είναι pro-USA, αυτό είναι δεδομένο, ωστόσο δεν είναι χαζός. Προσπαθεί να κρατάει μια ισορροπία μεταξύ των συμφερόντων της εγχώριας αστικής τάξης. Σινόδουλα, Ρωσόδουλα, Αμερικανόδουλα, Ευρώδουλα τμήματα, που ευχαρίστως θα έμπαιναν σε πλειοδοσία ώστε να πάρουν τον εθνικό πλούτο τσάμπα (η πλειοδοσία αφορά το κομμάτι της μίζας, ως συνήθως σε αυτήν την χώρα-μπανανία) για να προωθήσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους.

"Τελικά όχι, δεν έχετε τσίπα."

Και πλέον όπως λέμε και λέτε όσους ψηφίζουν Xρυσή Aυγή ότι είναι φασίστες (και καλά κάνουμε), έτσι να αναγνωρίσετε ότι είστε μακριά από οτιδήποτε αριστερό. Βγάλτε το κόκκινο και το αστέρι, από την σημαία σας, σταματήστε να πουλάτε κομμουνιστοσύνη μπας και κόψετε κανένα εισιτήριο στα φεστιβάλ σας και μπείτε στη θέση που σας αρμόζει. Εκεί που η ιστορία θα σας καταγράψει, αυτή του πιο ξεπουλημένου, και προδοτικού συνόλου στην ιστορία της ελληνικής (τουλάχιστον) αριστεράς. 

Όλοι οι άλλοι, θα είμαστε στις 17 Νοέμβρη για μια ακόμα φορά έξω από την “Πρεσβεία” να τρώμε τα δακρυγόνα σας και να φωνάζουμε : “Φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι.” 

Καταλαβαίνετε νομίζω πως δεν έχετε θέσει εκεί...Τους ξεπλύνατε αυτούς τους φονιάδες.

Σχόλια

Popular Posts

Τα Τρολλογραφικά (18-2-20)

Της  Τρομο-γραφικής Οργάνωσης ΡΟΖΑ-ΕΚΜ  * Για να προστατευθεί η Ξάνθη από τους Τούρκους,αγοράστηκε από τον Ιβάν Σαββίδη. Το παραπάνω το ισχυρίστηκε μέλος της ΕΕΑ. Με τούτη τη λογική,ο ΠΑΣ Γιάννενα απειλείται από Αλβανούς επενδυτές,η Κέρκυρα από Ιταλούς,κι ο ΟΦΗ από τις δυνάμεις του Χαφτάρ.

Tα Τρολλογραφικά (23-04-18)

Της Τρομο-γραφικής Οργάνωσης ΡΟΖΑ-ΕΚΜ * Το κείμενο αποχώρησης από τη ΔΕΑ, το υπογραφούν 68 αγωνιστές-αγωνίστριες. Μακάρι οι σύντροφοι να έβρισκαν ακόμα ένα άτομο προκειμένου η αποχώρηση αυτή να καταγραφεί ως η πιο σέξυ αποχώρηση-διάσπαση στην ιστορία της Αριστεράς.

Σοβιετική Ένωση και νέες τεχνολογίες

Του Δημήτρη Μιλάνου Η Σοβιετική ένωση που οραματίσθηκαν οι πρωτεργάτες της, οι μπολσεβίκοι επαναστάτες, είχε στο κέντρο της τoν άνθρωπο και τις ανάγκες του. Για να μπορέσουν αυτές να καλυφθούν ήταν απαραίτητη η ανάπτυξη της τεχνολογίας και των επιστημών. Η ΕΣΣΔ είχε  σαν στόχο να χαράξει τον υπερεθνικό διαφωτισμό, την νεωτερικότητα και τον ορθολογισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι μια αγροτική κατά το μεγαλύτερο κομμάτι χώρα, κατάφερε σε 40 χρόνια να εκτοξεύσει πρώτη στο διάστημα δορυφόρο αλλά και να καταφέρει ισότητα στο τομέα της “Πυρηνικής” δυναμικής με τις ΗΠΑ. Παρ' όλα αυτά υπήρξαν τομείς που απέτυχε παταγωδώς. Από την Βιολογία και την Γενετική το διάστημα ΄30 με ΄50 έως την δεκαετία του ‘80 και μετά που έμεινε αρκετά πίσω κατά την ψηφιακή επανάσταση. Ποιοι ήταν όμως οι λόγοι γι’αυτό; Αυτοί την ερώτηση θα κληθούμε να απαντήσουμε στα επόμενα άρθρα.